Terwijl de hitten mij overvalt zoek ik enkele foto’s uit op mijn computer. Hij staat vrij vol en met de vele foto’s die ik heb gemaakt de laatste jaren is het wel even uitzoeken geblazen. De temperatuur tikt weer de dertig graden aan, te veel voor iemand die de herfst toch meer kan waarderen dan de zomer.

Terwijl ik deze herfstfoto’s tegenkom van september 2015 denk ik even terug naar alle wandelingen die ik in die tijd heb gemaakt. Echt naar wandelgebieden gaan en daar genieten doe ik niet meer zoveel. Terwijl ik toen bijna elke zondag wel ergens wandelde zoals hier in het Amsterdamse bos.

Ik zie de bladeren nog vallen terwijl wij nog in zomerkleding rondwandelen, de paddenstoelen zijn overal wel te vinden. Opeens mis ik de herfst… De regen en wind die kenmerkend zijn voor de Nederlandse herfst. De paddenstoelen, vallende bladeren en kaarsjes op tafel. Maar eerst moeten wij nog even de droogte en hitte overleven van deze dagen

Share: