Terwijl de vakantie genoeg tijd bied om uren in de keuken te staan is deze salade toch een heerlijk tussendoortje. Misschien net aan vijftien minuutjes werk en toch lekker en zoals alle gerechten van deze week op ons bord is deze salade veganistisch. Super makkelijk, lekker en makkelijk als je het druk hebt.

2 pers
Keukenmachine met S-vorm mes nodig

Ingrediënten
  • 1 broccoli
  • 1 winterpeen
  • 6 dadels
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 2 sinaasappels
  • 4 el olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 1 avocado
Bereiding
  1. Was de broccoli en voeg toe in de keukenmachine met S-mes. Snij het tot de korrelformaat van couscous.
  2. Rasp de winterpeen tot fijne dunne sliertjes.
  3. Halveer de dadels en verwijder de pitjes. Snij ze vervolgens in kleine stukjes.
  4. Meng de ingrediënten in een grote kom samen.
  5. Pers de sinaasappels uit.
  6. Maak de dressing door 1 sinaasappel uit te persen en hierbij de olijfolie en appelazijn toe te voegen en verdeel over de salade.
  7. Verdeel alles nu over twee borden en besprenkel de salade met de laatste sinaasappelsap.
  8. Snij de avocado in blokjes en voeg toe.

Bon appétit

Share: