Terwijl het nieuws kijk zie ik weer dat het gaat over het vaccineren van kinderen, over de groeiende groep die het niet doet. Over de mogelijke gevolgen daarvan en met een klein meisje maakt dat mij eerlijk gezegd soms angstig. Want wat als ze wel ziek wordt? Het wat als speelt op en daarom besloot ik toch maar een blogje te schrijven over dit lastige onderwerp.

Toen ik zwanger was hebben wij hier in huis wel nodige gesprekken gevoerd, zomaar zonder nadenken doen wat de grote groep doet ben ik niet zo van en daarom dachten wij er toch wel even goed over na. Ik koos ervoor om mijn dochter te laten vaccineren en elke keer bij een inenting brak mijn hart, zo’n klein armpje of beentje waar zo’n griezelige naald in moet. Het oorverdovend huilen wat er op volgde maar al gelukkig al snel weer goed was omdat ze bij mama in de draagzak mocht. Ondanks dat geloof ik nog steeds dat echt echt de beste keuze was.

Niet enkel voor mijn kindje maar ook voor de kindertjes om haar heen, want wat als ik mijn kindje niet vaccineer en zij ziek wordt. Wanneer zij ziek is en dan een klein kindje besmet die nog te jong was om haar vaccinatie te krijgen terwijl haar ouders dit wel wilde? Wat dan? Ik zou niet enkel een beslissing nemen voor mijn dochter maar ook voor de kindertjes om haar heen, voor de aller kleinste.

Toen ze eenmaal naar de gastouder zou gaan moest ik aangeven over onze dochter werd gevaccineerd en dat vond ik eigenlijk heel erg fijn. Zo wist ik dat alle andere kindjes ook hun vaccins hadden gehad en dat mijn dochter geen risico bij hun zouden lopen terwijl zij nog te jong was. Nu vandaag ben ik er dan ook voor dat kinderdagverblijven zouden moeten kunnen weigeren wanneer een kindje niet is gevaccineerd. Puur omdat zo’n kindje de allerkleinste in gevaar kan brengen.

Ik besef nu door het nieuws nog meer dat ik blij ben met mijn keuze, het is geen makkelijke keuzen en toen ik voor die keuze stond kreeg ik ook mailtjes dat vaccineren niet goed zou zijn en iedereen heeft een eigen mening. Terwijl ik mij verdiepte in het wel of niet vaccineren ben ik eigenlijk geschrokken, geschrokken hoe men schrijft. Hoe hard men schrijft, hoe veel herhaling van de zelfde foto’s en teksten en hoe het allemaal toch wel een beetje op angst is gebaseerd.

Ik koos er dus voor om Wel te vaccineren, om mijn dochter en de kleine kinderen om haar heen te beschermen. En jij?

 

Share: