About

Oh Hello!!!

Welkom op Kostelijk Leven, een blog die wordt geschreven door Elisa, het gezin woont bij de zee, de duinen en tussen de bomen. Ergens in het noorden van Nederland. Kostelijk Leven bestaat uit vriendlief, Pip de stoere huiskat en onze kleine indiaan. Wij wonen in een fijn appartement aan de rand van de stad.

Elisa

Zesentwintig jaar geleden geboren in een dorpje hoog in het noorden… Een tikje ongeduldig en kan heerlijk weg dromen hoe het leven zou kunnen zijn. Wil zo graag groen mogelijk leven en is hierdoor wel een kleine wereldverbeteraar… Maar verliest soms de realiteit uit het oog bij deze dromen, gelukkig word ze met beide benen op de grond gehouden door vriendlief.

Vriendlief ook wel Opperhoofd

Veertig jaar geleden geboren in een drop, maar dichter bij de grote stad dan Anna Maria. Is de rust zelve en zelfs stiekem een tikje lui. Denkt over alles heel goed na en daardoor blijven sommige besluiten uren, dagen en soms jaren vooruitgeschoven worden. Houd niet van verandering maar wordt toch mee genomen door mevrouw.

Kleine Indiaan

Geboren op 19 mei 2017 en zo begon een nieuw avontuur waarbij wij haar karaktertje nog mogen ontdekken.

Pip de stoere kat

Geboren in 2016 onder de trap bij ons huis, binnen gehaald door vrouw des huizes met vijf weken na moeder spoorloos was verdwenen. Nu een zeer lieve aanhankelijke kleine meid, met super sterke kaken en onze enige volledige vleeseter.

Onderwerpen

Moederschap

In mei 2017 ben ik moeder geworden van onze kleine indiaan. Er is een heel nieuw leven open gegaan en onder moederschap neem ik jullie mee in ons avontuur. De leuke en minder leuke dingen komen aanbod en zo krijgen jullie een kijkje in het leven van ons gezin.

Food

Juiste voeding is voor ons erg belangrijk, beide komen uit de voedingsindustrie. Hierdoor zijn wij extra bewust van de goede en slechte kanten van voeding, onze keuken is hoofdzakelijk vegetarisch en zuivelarm. Onder Food deel ik voornamelijk lekkere simpele gerechten die iedereen zou moeten kunnen maken.

Simpel leven

Wij mensen rennen tegenwoordig wat af, maar hier in huis proberen wij een simpel leven te leven met een tikje soberheid. Minder spullen, een moestuin en gewoon wat minder drukke agenda’s. Momenten van ouderwets handwerken, lezen en spelletjes doen.

Avontuur

Wij zijn geen echte reizigers, gaan niet echt naar verre landen. Je maakt ons niet blij met een pretpark. Nee wij genieten juist van een simpele wandeling in de natuur. Korte uitjes en om het jaar of twee jaar een verre reis.

Wij genieten juist van een wandeling met als afsluiting een lekker drankje. Onder Avontuur neem ik jullie dan ook mee met deze wandelingen, laat ik jullie lekkere eettentjes zien en korte uitjes. Soms, ja soms een lange fijne vakantie.