Ambacht

De oneindige wol voorraad a bibliotheek

Een koude bries waait door het huis, de mist hangt om de planten heen en de warmte lijkt te worden verdreven van de afgelopen week. Ik adem even rustig in en uit, geniet van de stilte in huis terwijl iedereen nog slaapt.

Terwijl de temperaturen de laatste dagen 29°C was zat ik op de grond met vele bollen wol om mij heen. De prachtigste strengen gingen door mijn handen, de mooiste kleuren en een voor een werden ze in een documentje gezet. Een voor een per naam, kleur, aantal en aantal meters. De oneindigheid was te voelen, zoveel mooie bollen wol, zoveel kleuren en vooral zoveel ideeën. Een heuse snoepwinkel bleek mijn voorraad te zijn, zo overweldigend. Maar vooral zo mooi, zo veel dankbaarheid dat ik de afgelopen jaren mijzelf zo heb verwend.

Maar tegelijkertijd is mijn prachtige voorraad zo uitgegroeid dat hij eigenlijk de ruimte die ervoor is ontgroeid. Besloot ik een nieuwe aanpak te bedenken, elk jaar bedenk ik dat ik geen wol meer zal kopen. Wordt er een verbod door mijzelf opgelegd en uiteraard faal ik dan. De wensen lijsten zijn oneindig, maar een nieuwe aanpak. Een nieuwe wensenlijst? Een nieuw verbod? Nee, een verbod zorgt enkel voor de drang voor meer in mijn geval. Zo geen verbod, simpel een streven om meer op te breien dan er binnen komt.

De start is nu 615 bollen wol, althans bollen wol, hieronder zijn ook 7 grote koons ingedeeld met meters wol. Ruim 118189 meter garen en dan zal ik vast nog een bolletje wol gemist hebben. Zal ik volgend jaar rond deze tijd minder bollen wol of meters garen hebben? Dit is natuurlijk wel mijn doel.

Maar niet alleen heb ik een mooie wol voorraad. Ook heb ik de mooiste bibliotheek met patronen, van prachtige kleurwerk truien tot simpele kindertruien. En terwijl de wol in huis is voor deze mooie patronen is mijn doel ook om deze te gaan breien. Ipv nog meer mooie nieuwe patronen te kopen.

Zo maakte ik hieronder een lijst met projecten die ik de komende maanden zou kunnen maken. Natuurlijk lang niet allemaal, maar ik ben wel benieuwd welke ik over een jaar heb gebreid. Hoe mijn wol voorraad er dan voor staat. Zal ik meer patronen hebben gekocht dan dat ik gebreid heb? Zal ik meer wol hebben gekocht dan ik op heb gebreid?

Wat een heerlijk doel, een fijne hobby en een nog fijnere snoepwinkel. Kijk maar eens hieronder, wat voor prachtige projecten ik kan kiezen.

Op naar een mooi brei jaar, met hopelijk iets meer projecten voor mijzelf. Want met alle liefde van de wereld heb ik de laatste jaren vooral voor mijn kinderen gebreid. De trots en liefde die ik voel wanneer ze in zelfgemaakte kleding rond lopen is oneindig, maar deze trots en liefde wil ik ook gaan ervaren met eigenlijk gemaakte kleding.

Op naar een heerlijk handwerkjaar, tot volgend jaar.
Dan vergelijken wij wat er van de pennen is gekomen.

2 reacties

  • Adriana

    Oh wat ben ik onder de indruk van het werk dat je hebt verzet! En het inspireert me ook. Zo vaak zie ik een project en denk ik: oh daar heb ik niet genoeg wol voor…

  • Loïs

    Wat heerlijk om een goede voorraad te hebben om uit te kunnen breien. Maar ik kan me ook bedenken dat het overweldigend is.

    Ik koop normaal 2x per jaar een grote hoeveelheid wol om een tijdje mee vooruit te kunnen en bedenk er dan meteen een aantal projecten mee die al lang op m’n lijstje staan. Binnenkort hoop ik de Hali te kunnen starten, maar ook de kersttrui van skeindeer, oh en de tolsta… 😉 het houdt gewoon nooit op met al die leuke ideeën!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *