2023,  Ambacht,  Truien en Vesten

Into the wild

Het heeft lang geduurd voordat de laatste naalden werden gebreid aan deze trui. Een breiproject dat zeer lang duurde en boordevol hobbels. Het was mijn eerste kleurwerk dat ik breide, tegelijkertijd ook mijn eerste trui voor mijzelf.

Tijdens het breien ontdekte ik dat mijn steekverhouding toch niet klopte ondanks mijn proeflapje dat ik uiteraard breide. Tegenwoordig zou ik het hebben uitgehaald maar toen breide ik simpelweg verder. Het kleurwerk bleek strakker en zo maakte ik een aanpassing aan de hals. Breide ik de mouw volgens het patroon alleen minderde ik meerdere steken bij de pols.

Als laatst volgende ik het patroon niet meer toen ik het lijf breide, inmiddels waren vele kindertruien al gebreid en deed ik wat goed voelde. Tijdens het breien ontdekte ik dat drops air niet een garen is dat heel erg fijn breid. Het pluizige en gemêleerde van de zwarte kleur vind ik echter wel prachtig. Maar bij deze wol is de juiste naald wel echt belangrijk. Waar ik vroeger graag met hout breide is met deze wol toch wel een metalen naald een must.

De trui zal zeker gedragen worden, maar de trui leerde bij dat iets ruimere pasvorm in het vervolg toch fijner is. Ondanks ik alle ruimte heb en de trui verre van strak zit. Ook een bredere hals vind ik fijner, het kunnen ademen en vooral niet het gevoel te hebben dat er de hele tijd een hand op de hals ligt. Dit is een gevoel dat een hoge hals creëert bij mij.

Een prachtig avontuur met een mooie trui tot gevolg.

Patroon informatie

Into the wild
Start: 13 december 2021
Af: 26 november 2023
Patroon: Into the wild van Tania Barley
Garen: Drops Air
Samenstelling: 65% Alpaca / 28% Nylon / 7% Merino wol
Kleur / Aantal: 3 Pearl Gray (1) / 6 Black (5) / 19 Forest Green (1) / 13 Orange (1)
Naald: 3.25 mm Boorden / 4.5 mm Lijf en mouwen
Maat: 5 ( maar steekverhouding kleurwerk klopte niet)
Voor: Mijzelf

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *