Ambacht,  Naaien

Springende konijntjes

Al een jaar geleden kwamen er voor het eerst konijntjes in ons huis, geen echte konijntjes natuurlijk. Maar kleine konijntjes met mooie blaadjes op mooie stof. Het doel was een jurk voor dochterlief te naaien, maar waar de ideeën altijd rijkelijk vloeien mist het soms van de moed om een nieuw project te ontdekken.

Eindelijk toen de moed was gevonden maakte de naaimachine overuren terwijl ik de maat maakte die zij nodig had, maar toen kwam het moment van passen en daar zaten wij dan. Een bovenlijfje wat te strak was, een stof die niet zoveel rekte als het patroon voor gemaakt was? De verkeerde steken? Of simpelweg een dochter die nu eenmaal wat langer is dan de leeftijden die het patroon gebruikte?

Gelukkig was er meer dan genoeg stof om opnieuw te beginnen, een maatje groter en deze keer met drie kwart mouwen. Ik leerde welke steekjes ik moest gebruiken voor rekbare stoffen en zo maakte de naaimachine de laatste dagen overuren. Met veel aandacht en geduld ontstond er een nieuwe lieverlingsjurk voor dochterlief. Want toen de jurk eindelijk klaar was deed dochterlief hem niet meer uit.

En wat een plaatje, een patroon die ik zeker nog een keer zal gaan maken, fijne uitleg en een jurk wat prachtig zit.

Project informatie:

Af: 03-05-2023
Patroon: Wattle circle skirt van Peony Patterns
Stof: Tricot digitaal bedrukt haasjes navy van babystofjes.nl
Maat: 7 jaar

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *