Simpel leven

De boemerang is terug gekeerd

De boemerang is teruggekeerd, opeens is de overweldiging in alle botten te voelen. Het warme weer van de afgelopen dagen heeft zijn tol geƫist, net als alle veranderingen en slecht nieuws momenten in mijn omgeving deze maand. Gelukkig waren er zeker ook mooie momenten, nieuw geborenen, deadlines van projecten die gehaald zijn en een moestuin die langzaam uit zijn voegen barst.

Ondertussen ben ik achter de schermen ook heerlijk bezig geweest met Kostelijk Leven, een podcast werd opgenomen. Een heuse oproep inschrijf lijst voor testprojecten werd in het leven geroepen en met beide handen omarmt door de volgers. Iets wat mij toch elke keer verbaast en verwarmd. Het is toch zo fijn dat iets wat ik met liefde doe, waar mijn hart in ligt wordt omarmt en fijne reacties oproept bij andere.

Maar nu is de boemerang terug gekeerd, opeens sta ik in de tuin in en in moe. Manlief sprak opeens de liefde volle woorden uit dat ik er de laatste tijd uit zie als een oude krant… Iemand die niet van veranderingen en regelen houd, komen er een hoop veranderingen aan. Een grote verandering die ik al ruim twee jaar heb uitgesteld en met veel impact. Zo gingen manlief en ik met de trein naar het mooie Haarlem, een heuse testrit op een fiets stond op de planning. Een fiets waar de kinderen achterop kunnen, een fiets die mij straks elke werkdag naar het werk zal brengen en overal waar ik heen wil. Een fiets die mijn auto vervangt en mij straks door weer en wind zal vervoeren.

Maar zo zal ik straks wel mijn auto nog moeten verkopen, mijn oude fiets en de schuur dient worden opgeruimd aangezien er een fiets van bijna twee meter in moet worden geplaatst. Een hoop geregel en kleine veranderingen die ik natuurlijk niet voor niets heb uitgesteld.

Een verandering die in mijn ogen niet snel genoeg achter de rug kan zijn, al zal ik daar de komende wintermaanden vast anders over spreken wanneer de regen uit de lucht komt vallen. Een regenpak aan mijn lichaam plakt terwijl de dikke muts, sjaal en handschoenen mij warm probeert te houden.

Maar voor nu blijf ik even staan, kijk ik naar de groente in de tuin. Voel ik de koude lucht die langs mijn armen strijkt en de regen die in de lucht hangt. Een fijne omslag van het weer na al die warme dagen. De tuin kan weer even op adem komen en ik doe mee. Even weer rusten, genieten en vooral even niks.

Fika
[fee-ka]. Swedish

a moment to slow down and appreciate the good things in life.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *