Simpel leven

De stille ochtend

De zon komt langzaam op, de wereld is nat van de regen die in de nacht zachtjes tegen de ramen tikte. Het huis is stil, de kinderen en manlief slapen nog op dit vroege uur en bewust sloop ik zachtjes naar beneden. De behoefte voor stilte gonst in mijn lichaam, de vakantie is voorbij en langzaam komt het gewone ritme weer terug.

Een ritme waar ik erg van geniet, een ritme die nu de dagen langer worden en de nachten warmer wel langzaam veranderd. De winterslaap is voorbij en de wereld gaat langzaam open voor het buiten leven. De tuin komt tot leven en de eerste zaden in de tuin zijn gezaaid.

De dikke warme wollen truien maken plaats voor heerlijke linnen jurken. Ook op de naalden veranderen de projecten, maar zoals altijd tikken ze rustig door. Vooral deze ochtend terwijl de wereld heel langzaam lichter wordt. De vogels de mooiste klanken fluiten en ik het gesnurk van mijn mannen in het grote bed achter mij liet.

Een warme koffie, een heerlijke sjaal om mijn schouders met een breiwerk in de hand. Rustig wakker worden terwijl er af en toe een auto passeert die naar het werk gaat. Een fijn gevoel omdat mijn weekend vandaag is begonnen.

Een weekend waar natuurlijk het ritme van het huishouden voortgaat, de ochtenden in het teken staat van de tocht naar school en de middagen de tocht naar huis. Waar de verhalen weer zullen vloeien over wat voor dag dochterlief had. Waar zoonlief weer met allerlei speelgoed hele verhalen zal verzinnen. En als de regen weg blijft de zandbak vol in gebruik zal zijn, terwijl de was wappert op de wind.

Maar eerst geniet ik van de stille ochtend, laat ik mijn gedachtes de vrije loop gaan. Hoor ik een zacht getik van de breinaalden terwijl mijn lichaam rustig wakker wordt.

Een nieuwe dag te gemoed.

The mornings are for a good coffee, gentle tapping of knitting needles and a slow start.

– kostelijk leven –

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *