Simpel leven

Sprankelende lichtjes, warme dekens

Glimlachend kijk ik naar dochterlief, ze hangt met opperste concentratie kerstballen in onze kerstboom. Het is nog vroeg wanneer wij de boom versieren, een boom die manlief die avond ervoor nog was gaan halen. Een jaarlijkse traditie, manlief haalt een kerstboom en ik versier hem met de kinderen.

Het kerstgevoel druppelt langzaam binnen in ons huis. De ramen zijn versiert met kleine huisjes, het houten kerststalletje staat weer op de kast. Stiekem spelen de kinderen zeer veel met het kerststalletje, iets wat in mijn ogen enkel maar mooi is. De kaarsen branden weer aan in de avond en de eerste kerstkaart hangt voor het raam.

Het is al weer midden december, de winter komt steeds dichterbij. En zo ook de kortste dag van het jaar. Voor het eerst onderga ik gelaten de drukke feestdagen, waar de weerstand voorheen in mijn achterhoofd altijd opborrelde is deze nu stilletjes gaan slapen. Dag voor dag zoek ik mooie momenten, sta ik hier even bij stil voordat ik verder ga in het december gedruis.

Misschien helpt het enthousiasme van de kinderen ook wel, geniet ik meer door hun reacties. De blije gezichten toen de kerstboon binnen kwam. De tekeningen op het raam die elke dag nog worden bekeken. De verhalen die ze maken met de kerststal dieren. Het handwerken waar ik eindelijk al mijn doelen heb laten varen, heerlijk enkel doe waar ik zin in heb. Hierdoor brei ik eigenlijk nog aan één a twee projecten. Wissel ik nog weinig en ergens voelt dit ook weer heel rustgevend.

Maar vooral leven wij het ritme van de herfst/winter. Geef ik toe aan mijn behoefte om heerlijk vroeg onder de warme wol te kruipen. Lees ik simpel een boek en doe ik ook vaak gewoon even niks. Juist op de dagen dat er geen plannen, het normale ritme zijn weg vind geniet ik van de stilte. De rust en de kinderen die nog heerlijk met hun gekregen speelgoed spelen. Uiteraard mopperen de kinderen hier ook, wordt er geruzied, vliegen ze elkaar in de haren. Het hoort er bij en houd het huis vol leven.

Winter knows to hush,stilllisten,
so the soul can speak.

Angie Weiland-Crosby

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *