Simpel leven

Wanneer thuis rust ademt in een maand van drukte.

Wanneer december steeds dichterbij komt groeit het ongeloof, het jaar is al weer bijna op zijn einde. Een jaar wat voor mijn gevoel nog sneller ging dan vorig jaar. Een jaar met vele mooie handwerkprojecten, vele lessen en vele mooie momenten. Uiteraard ook een jaar vol moeilijke momenten, want een berg bestaat net zonder het dal.

Terwijl de winter wat vroeg is dit jaar, siert de vorst op de bladeren. Glinstert het ijs op de straten en is het binnen behagelijk warm. In een dikke trui gehuld met warme sloffen aan brand de kachel zachtjes. Op tafel liggen de eerste vierkantjes van een toekomstige mooie deken. Geïnspireerd door andere zocht ik mijn bollen wol op uit mijn prachtige voorraad. Breide ik voor het eerst zulke vierkantjes en geniet ik van het gevoel in mijn handen.

Op de ramen staat een kerstdorp vol met huisjes, lantarenpalen, kerstbomen en fonteinen. Als verrassing versierde ik onze grote ramen weer met een prachtige reactie van manlief en de kinderen tot gevolg. Wanneer de kou buiten te voelen is kruipen wij steeds verder onder een dekentje op de bankt, af en toe wordt er een podcast bekeken of beluisterd. Maar steeds vaker is er gewoon even niks, omarm ik even de stilte die door alle feestdrukte minder is dan normaal. De kinderen in huis zijn drukker, vol enthousiasme over alles wat komen gaat en is geweest. De energie, vrolijkheid is zalig om te zien maar tegelijkertijd ook soms iets wat veel. Net als alle activiteiten op school. Wanneer het sinterklaasfeest bijna achter de rug is staan de kerst feestelijkheden al weer voor de deur.

En zo wanneer deze ochtend de vorst veranderd in een zachte mist geniet ik extra van de rust in huis. De stilte is te voelen en de zachte deken van mist laat de wereld een pauze nemen. Een enkel vogeltje hupst rond op het gras, geluiden van zoonlief spelend met zijn politiewagen op het kleed.

Het zijn deze momenten die thuis ook echt thuis laat zijn.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *