Tikkende breipennen

De zon schijnt op de wolletjes

Terwijl de zon langzaam de kamer verwarmd denk ik na over mijn bak vol handwerkjes. De projecten die ik de laatste tijd had opgezet zijn toch niet de projecten die ik wil maken. Terwijl het soms de wol is die niet bij het project past, is het de andere keer het project zelf. Of soms is het zelfs simpelweg de dikke naalden waar ik nu even niet mee wil breien.

Zo open ik mijn laptop en zoek ik de patronen op die ik graag zou maken, wat kan mijn kledingkast goed gebruiken en wat is voor de komende maanden heerlijk om aan te breien. Want hoog zomer aan een hele dikke wollige trui breien is ook niet zo fijn. Ook liggen er nog altijd een paar eigen ontwerpen in de mand die langzaam groeien, het is fijn om hieraan te werken maar ergens borrelt het verlangen op voor zomerprojecten.

Toen begon de printer te brommen, het is fijn om een patroon digitaal te kunnen lezen, maar tegelijkertijd is al die schermtijd die hierbij komt kijken een beetje overweldigend. Het verlangen naar rust, stilte en vooral overzicht in mijn hobby’s is sterk. Ook het verlangen tussen uitdaging en rust breien zonder veel na te moeten denken. Breien zonder nadenken genietend in de zon terwijl de kinderen spelen. Terwijl ik kan luisteren naar de prachtige verhalen die zij mij vertellen of een podcast die ik even wil beluisteren.

Zo liep ik rustig naar mijn wolvoorraad, bekeek ik mijn werkjes waarmee ik bezig ben en zocht ik bij de patronen die ik al bezat mooie wolletjes uit. Samen met de patronen liggen ze klaar, geen volgorde, geen haast. Maar overzichtelijk klaar voor het juiste moment.

Dit zijn de projecten, willekeurig en vooral van één ontwerpster, simpelweg omdat haar stijl prachtig is. Haar beschrijvingen zo helder zijn en mijn digitale bibliotheek boordevol met haar ontwerpen staan. Op naar een paar prachtige projecten voor mijn kledingkast en één breiwerk voor mijn dochter.

En de rest, we zien wel hoe het zal gaan verlopen. Komen er meer eigen ontwerpen? Brei ik één van deze projecten of allemaal. Word mijn wip (work in process) bak steeds voller? Mijn voorraad kast leger? Ik heb geen idee, dat is het fijne met Go with the woolly flow. Maar voor nu is het overzicht zalig.

Op naar een hoop uren heerlijk ontspannen met tikkende breipennen.

In a ball of yarn is the potential to make a dream that you have come true.

Eén reactie

  • Sandra

    Heerlijk die rust om te breien in de Woolly flow. Ik ben begonnen met de Agneta cardigan voor dochter. Zij wilde een mooi vest en ik wil al die mooie technieken leren. Brioche, de kraag meteen met dubbel breien eraan maken. Heerlijk. Ik heb haar gezegd dat ze geen haast moet hebben omdat een fout in brioche niet fijn is en ik de rust van dit project wil. Na deze cardigan ga ik de Moby sweater voor mijn zoon maken. En ja ik vind de patronen van Petite Knit ook zo duidelijk. Veel plezier met de rust en de zon.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *