Ambacht,  Tikkende breipennen

Van haar oude sjaal naar een nieuwe Sophie Scarf

Het was zondag ochtend, ik zag een oude sjaal die ik in november 2021 had gemaakt in de hoek liggen op de grond. Sinds de sjaal af was heeft dochterlief hem nooit gedragen, hij was net de klein en niet handig voor onder een jas tijdens de koude dagen.

Opeens vond ik het zonde, de prachtige wol die ik van mijn aller eerste advent kalender had gekregen. Mooie tinten samen vormde een mooie sjaal, maar niet de sjaal die dochterlief kon gebruiken. En toen dochterlief mijn groter wordende sjaal zag liggen met de zelfde wol, enkel in andere tinten wilde ze deze graag hebben.

Toen wist ik het, ik besloot haar sjaal uit te gaan halen, onderweg richting het strand wikkelde ik een bolletje wol op. Veel te fanatiek had ik de dragen weg gewerkt, het maakte het moeilijk om uit te halen en na een uurtje rijden was het gelukt en startte ik deze sjaal.

Een week later precies op haar verjaardag zetten ik de laatste steken, blokte ik de sjaal en had mijn dochter haar gewenste variant. Een mooie sjaal, perfect voor onder de jas straks met de koudere dagen. Een heerlijke zachte wol en inmiddels is mijn verlangen gegroeid voor mijn eigen variant.

En mijn dochter, die hoopt nog een een hele grote driehoeksjaal die ze heerlijk om haar schouders kan slaan, heerlijk warm tijdens het kleuren. Maar dat is een mooie uitdaging voor tijdens de koude dagen.

Zo was dit een mooi project, zonder nadenken, rustig breien.
Precies wat ik even nodig had.

Project informatie:

Start: 14 mei 2023
Af: 19 mei 2023
Patroon: Sophie Scarf van PetiteKnit
Wol: Dk van Het Wolbeest
Kleur: Advent Browns and greys
Maat: Large
Aanpassingen: Wanneer de meerderingen klaar zijn heb ik 24 toeren zonder meerderingen of minderingen gebreid. Om zo de sjaal een paar cm langer te maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *