Gemêleerde chocolade cake


De vorst is te zien op de bladeren, langzaam smelt de zon de witte ijs druppels weg die glinsteren in de zon. Het is een mooie dag en terwijl de breipennen tikken komt de geur van versgebakken cake langzaam steeds verder de woonkamer binnen. Samen met zoonlief bakte wij een cake, simpel en met de hand maakte wij het beslag.
Ondertussen is de stilte in huis voelbaar, zachtjes schraapt de garde langs het glas van de grote kom. Op de achtergrond is het zoemen van de oven te horen en komt de warmte rustig onze kant op. Het is de aandacht en liefde die de cake laat smaken. Samen met de simpele ingrediënten die wij standaard in huis hebben.
Samen genietend van de geur, wachtend tot de oven een piepje geeft. Tot hij verteld dat de cake klaar is om samen met het gezin te mogen eten. Het vergt geduld en rustig tikken de breipennen verder. Wachtend, genietend van het moment samen.
Gemêleerde chocolade cake
Equipment
- Oven
- Garde
- Cakeblik 20 cm
Ingrediënten
- 3 Eieren middel groot
- 200 g Suiker
- 300 g Bloem patent
- 150 g Boter plantaardig
- 125 ml Havermelk
- 16 g Bakpoeder
- 2 tl Cacao
Instructies
- Verwarm de oven op 175°C
- Mix de eieren en suiker samen tot een homogeen mengsel.
- Smelt de boter ondertussen, maar laat het niet koken!
- Voeg al roerend de boter toe aan het eimengsel en meng goed samen. Voeg vervolgens de havermelk toe al roerend.
- Voeg vervolgens de bloem en bakpoeder toe en meng tot een mooi dik beslag.
- Vet het cakeblik in met boter en voeg de helft van het beslag toe.
- Het overige beslag voeg je de cacao poeder toe en mix tot een mooi mengsel. Voeg toe aan het cakeblik en meng met een vork door het beslag. Zodat je een gemêleerd beslag krijgt.
- Bak ca. 45 min in het midden van de oven. Test met een satéprikker of het deeg gaar is. Wanneer de satéprikker schoon uit het midden van de cake komt is de cake gaar. Laat even afkoelen en eetsmakelijk.


Eén reactie
Margreet
Ziet er heerlijk uit!