Simpele pindakaas koekjes bakken


Langzaam raken de kasten leger, de koekjes uit de winkel worden al even niet meer gekocht en zo komt de keuken langzaam tot leven. Terwijl dochterlief heerlijk een lange wandeling buiten aan het maken is met manlief bak ik met zoonlief koekjes.
Rustig voeg ik alle ingrediënten toe aan de blender, even is er een hels kabaal en is de stok nodig om er een prachtig deeg van te maken. Zoonlief zit mijn zijn handjes op de oren en wacht af om vervolgens het deeg van de stok af te snoepen. Een te vrede mannetje zit naast mij op het aanrecht terwijl ik balletjes draai.
Het is een rustgevend moment, zo samen even in de keuken. Al duurt het alles bij elkaar nog geen vijftien minuten, het resultaat maakt de kinderen blij en de koekjes trommel weer gevuld.
Simpele pindakaas koekjes
Equipment
- Blender
- Oven
Ingrediënten
- 1 cup Havervlokken
- 1/2 cup Amandelmeel
- 1/2 cup Pindakaas
- 6 el Havermelk
- 4 el Ahornsiroop
- 2 tl Vanille aroma
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Voeg de havervlokken toe in de blender en mix even kort tot een fijn meel.
- Voeg overige ingrediënten toe en mix alles tot een dik plakkerig deeg
- Bedek een bakplaat met bakpapier en rol 12 balletjes van het deeg. Verdeel deze over de bakplaat om vervolgens zachtjes plat te maken met de palm van je hand.
- Bak de koekjes af ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven.
- Laat 5 minuten afkoelen en plaats ze in een luchtdichte bak op een koele donkere plaats.
- Koekjes zijn licht krokant van buiten maar zacht van binnen.

